Sveriges främsta Joomla-webbyrå
sv Swedish en English

KUNDCASE

Skibranäs

Uppdrag

Skibranäs förmedlar uthyrning av stugor från många olika privata stugägare i skidorten Branäs. Vi fick uppdraget att skapa en webbplats som kunde presentera och marknadsföra de olika stugalternativen och även hantera bokningar. Tidigare hade bokningar hanterats genmom ett generellt formulär men detta behlövdes utvecklas för att underlätta administrationen. Vi byggde också in bokningen i en avancerad med lättanvänd kartfunktion för att lätt se var stugan befinner sig.

Tjänster

  • Stugkatalog med karta
  • Bokning
  • Specialutveckling
  • Optimerad server

Så byggde vi sidan

Vi började med att bygga upp en ny webbplats som vi under årens lopp även byggt om när nyare tekniker var tillgängliga. Nuvarande sidan är byggd med Yootheme Pro och använder många olika layoutelement. Därtill har vi byggt till ett specialutvecklat bokningssystem där man kan se vilka stugor som är lediga under vilka perioder.

Varje stuga har även sin egen plats på sidan med info, fakta, bilder och lediga perioder. Genom OpenStreetMap (gratis Google Maps alternativ) så presenterar vi också stugans plats.

För att sidan ska gå snabbt och kunna hantera många besökare har vi även tagit hand om hostingen.

Teknologier

OpenStreetMap Joomla
Leaflet map joomla

Optimerad Ubuntu baserad webbserver

CentOS is a Linux distribution that provides a free, community-supported computing platform functionally compatible with its upstream source, Red Hat Enterprise Linux.

CentOS / Nginx webbserver i grunden

För att driva detta projektet installerade vi en webbserver på CentOS i grunden - som är vårt favorit OS! Istället för Apache så kör vi här Nginx som är något bättre när det är mycket trafik och besökare. PHP 7.3 och senaste MariaDB för databas ger en stabil och pålitlig grund.

Naturligtvis har servern en backup till våra backupserver så ingen information kan försvinna.

Resultat

Sidan har visat sig vara väldigt effektiv och har också kontinuerligt byggts ut med nya smarta funktioner för att underlätta för besökare att snabbt hitta en stuga som passar dem. Sidan har även stadigt utökat antalet stugor och det blir fler och fler privata stugägare som vill ansluta sig till systemet.

Skibranäs - Hyr din stuga av stugägaren

Joomlaproffs.se is not affiliated with or endorsed by the Joomla Project or Open Source Matters. The Joomla name and logo are used under a limited license granted by Open Source Matters the trademark holder in the United States and other countries.

© Copyright 2011 - | W&N Media AB