Sveriges främsta Joomla-webbyrå
sv Swedish en English
  • Start
  • Kundcase
  • Joomlaproffs återlanserar ny webbshop för Friluftsvaror.se

friluftsvaror storNya Friluftsvaror.se

Joomlaproffs återlanserar ny webbshop för Friluftsvaror.se

Friluftsvaror har funnits i 46år och säljer produkter för friluftslivsaktiviteter så som tält, vandringskängor, ryggsäckar och mycket annat. Med butiker i både Malmö och Mölndal har de också en aktiv onlineshop som funnits i många år. För ett par år sedan fick vi i uppdrag att ta fram en ny modern plattform med ny design samt moderna funktioner för navigering, sök, produktbilder och mycket annat. Stort fokus låg också på sökordsoptimering.

Ett i branschen litet företag som Friluftsvaror har svårt att mäta sig med konkurrenternas ekonomiska muskler och fick därför förlita sig på hårt jobb och en tekniskt optimerad webbplats. Detta gav också utdelning och Friluftsvaror knep många topplaceringar på viktiga sökord hos Google.

Ambitionen att ständigt bli bättre gjorde dock att Friluftsvaror trots ett gott samarbete och en välgjord sida valde att vid nästa uppgradering byta till en större webbyrå. Men gräset visade sig inte vara grönare på andra sidan och efter månader av misslyckanden där deras nya sida inte kunde mäta sig med den gamla kom de tillbaka till oss. Sidan hade då tappat mycket i prestanda, googleplaceringar och försäljning.

Efter detta tog vi nya tag och gjorde sidan bättre än någonsin i en återlansering. En väl fungerande SEO, ny optimerad server och ny modern layout har gjort att sidan numera har så högt som 94 i Googles performance gradering. Sidan återhämtar sig nu också och börjar återta förlorade placeringar.

Sidan är byggd på Virtuemart 3 och Joomla 3. Betallösningar som används är Klarna Checkout och DIBS kortbetalning.

 

 

 

 

Tjänster i fokus

Här har vi bland annat använt följande tjänster/tekniker

joomla cms

Joomla CMS 3

Sidan är byggd på senaste LTS (Långtidssupport)-versionen av Joomla. Denna versionen kommer att får säkerhetsuppdateringar och buggfixar en lång tid framöver.

start ehandel

E-handel Virtuemart

Plattformen för denna e-handel är senaste versionen av Virtuemart 3 En open-source lösning med många funktioner för både handlaren och kunderna!

klarna metro

Klarna Checkout

Extra avancerad och snabb kassa för mycket enkel betalning med alla vanliga betalsätt som finns idag i Sverige. Bl a kortbetalning, banköverföring, delbetalning och faktura.

Joomlaproffs.se is not affiliated with or endorsed by the Joomla Project or Open Source Matters. The Joomla name and logo are used under a limited license granted by Open Source Matters the trademark holder in the United States and other countries.

© Copyright 2011 - | W&N Media AB