Hoppa till huvudinnehåll

Sveriges främsta Joomla!®-webbyrå       031-38 60 600     info@joomlaproffs.se

En Formel 1 racing bil

Optimeringar för Joomla!® webbsidor

Vårt team har omfattande erfarenhet av att optimera Joomla-webbplatser för att säkerställa snabb och effektiv prestanda. Genom att använda avancerade verktyg automatiserar vi optimeringsprocessen för våra kunder så att de inte behöver göra något extra. Dessutom använder vi blixtsnabba servrar som är fullt optimerade för att ytterligare förbättra webbplatsens hastighet och funktionalitet.

Grundkurs i optimering av er webb

I denna 9-stegs grundkurs listar vi några av de vanliga koncepten som är viktiga vid "optimering" av en Joomla-baserad sida (eller vilken webbsajt som helst för den delen). Detta är punkter som vi följer när vi gör en grundläggande optimering av en sajt åt er.

1. Välj rätt hosting

Att välja rätt webbhotell är viktigt för prestanda och hastighet på din webbplats. Välj en hosting-leverantör som är optimerad för Joomla och som erbjuder hög hastighet och pålitlig service. Vi driver de flesta av våra kunders sajter ifrån våra robusta serverar helt anpassade för Joomla. Vi har naturligtvis flera backuper och utökad avancerad säkerhet med Imunify360 som blockerar virus och hackare innan de ens hinner börja attackera.

2. Uppdatera Joomla och dess komponenter

En av de bästa sätten att optimera din Joomla-webbplats är att se till att du alltid kör den senaste versionen av Joomla och dess komponenter. Detta inkluderar också att se till att du har uppdaterat alla tredjeparts-tillägg och teman som du använder. I våra supportavtal ingår uppdateringar av både Joomla och extra komponenter.

3. Optimering av bilder och multimedia

Bilder och multimedia kan ta upp mycket utrymme och bromsa ner din webbplats. För att optimera din Joomla-webbplats, se till att dina bilder är komprimerade och att du använder rätt bildformat för varje bild. Man kan använda TinyPNG.com som hjälpmedel att optimera bilder dock genom YOOtheme Pro som är vårt favoritverktyg till Joomla så är bildoptimering inbyggt vilket avlastar och automatiserar denna process.

4. Använd en bra sökmotoroptimeringsplugin

Joomla erbjuder flera sökmotoroptimeringsplugin som kan hjälpa till att förbättra synligheten av din webbplats. En av de mest populära plugins är SEOSimple som kan hjälpa dig att optimera dina sidor och inlägg för bättre SEO-resultat. Läs mer

5. Använd responsiv design

Ett responsivt webbdesign innebär att webbplatsen är anpassad för alla enheter, oavsett storlek på skärmen. Detta är viktigt för att öka synligheten på sökmotorer och för att ge en bra användarupplevelse. Vi använder YOOtheme Pro vilket ger perfekt responsivitet på er webb.

6. Optimering av laddningstider

Laddningstider kan ha en stor påverkan på din webbplatsprestanda och sökmotoroptimering. Se till att optimera dina sidor för snabba laddningstider genom att minimera filstorlekar, använda cachning och minifiering av koden.

7. Använd en sökmotorvänlig URL-struktur

Se till att du använder en sökmotorvänlig URL-struktur som beskriver dina sidor och inlägg på ett enkelt och tydligt sätt. Undvik att använda långa och invecklade URL:er som kan försvåra sökmotoroptimering.

8. Optimering av innehåll

För att öka synligheten på sökmotorer är det viktigt att ha relevant och kvalitativt innehåll på din webbplats. Se till att använda nyckelord i rubriker och texter på ett naturligt sätt och undvik att överanvända dem.

9. Användning av strukturerade data

Strukturerade data kan hjälpa sökmotorer att förstå och indexera ditt innehåll på ett bättre sätt. Användning av strukturerade data kan också leda till utökade sökresultat, som inkluderar utdrag av ditt innehåll.

Verktygstips - Optimeringar

komprimerade välpackade väskor

Komprimera dina bilder med AVIF

AVIF (AV1 Image File Format) är det senaste bildformatet som revolutionerar webbgrafiken. Med överlägsen komprimering och bevarande av bildkvalitet är AVIF det bästa bildformatet på marknaden idag. Det utnyttjar den moderna videokodningsstandarden AV1 och erbjuder exceptionell bildkvalitet med mindre filstorlekar, vilket resulterar i snabbare webbsidor och bättre användarupplevelse. AVIF stöds av de flesta webbläsare och plattformar och ger enkel implementering (AVIF stöd kom i PHP 8.1+).

Som en innovativ webbyrå integrerar vi AVIF-tekniken i våra Joomla och Wordpress-sajter med YOOtheme Pro sidbyggare för att säkerställa att våra kunder får det absolut bästa inom webbgrafik och prestanda.

Läs mer on AVIF-bildformatet

Ladda ner AVIF plugin till Photoshop här: https://github.com/0xC0000054/avif-format/releases

En panda som äter bambu

Optimera dina bilder med TinyPNG

TinyPNG är ett smart komprimeringsverktyg som optimerar dina WEBP-, JPEG- och PNG-filer. Dess förlustfria komprimeringsteknik minskar selektivt antalet färger i bilden, vilket resulterar i mindre filstorlekar utan någon märkbar kvalitetsförlust. Med över 1 miljard optimerade bilder är TinyPNG det perfekta verktyget för att minska storleken på dina bilder, vilket leder till snabbare laddningstider och mindre bandbreddsanvändning.

Oavsett om du bygger en app eller en webbplats gör TinyPNG det enkelt att förbättra prestanda utan att offra kvaliteten.

Bäst av allt, det är helt gratis att använda!

Komprimera bilder effektivt och gratis här: https://tinypng.com/

Pagespeed Insigts logo i en kubistisk röra

Analysera er sida med PageSpeed Insights

PageSpeed Insights är ett kraftfullt verktyg utvecklat av Google som hjälper webbplatsägare att analysera prestandan för sina webbplatser. Det utvärderar din webbplats laddningshastighet och identifierar områden för förbättring, såsom optimering av bilder, minifiering av kod och server svarstid. Genom att använda PageSpeed Insights kan du snabbt identifiera prestandaproblem som påverkar användarupplevelsen och vidta åtgärder för att optimera din webbplats prestanda.

Med sin användarvänliga gränssnitt och handlingsbara insikter är PageSpeed Insights ett ovärderligt verktyg för alla webbplatsägare som vill förbättra hastigheten och den totala prestandan för sin webbplats.

Analysera om ni behöver optimera er webbplats här: https://pagespeed.web.dev/