Hoppa till huvudinnehåll

Sveriges främsta Joomla!®-webbyrå       031-38 60 600     info@joomlaproffs.se

supportkille som svarar på vanliga frågor

Vanliga frågor och svar om Joomla uppdateringar

Välkommen till Joomlaproffs FAQ om Joomla uppdateringar! Här hittar du svar på vanliga frågor om varför det är så viktigt att hålla din Joomla-webbplats uppdaterad. Genom att regelbundet uppdatera din Joomla-kärna, tillägg och teman kan du säkerställa både säkerheten och prestandan på din webbplats. Som experter inom Joomla-utveckling erbjuder vi drift och supportavtal för att avlasta dig och se till att din webbplats alltid är i toppskick.

Varför är det viktigt att hålla sin Joomla-webbplats uppdaterad?

Att hålla sin Joomla-webbplats uppdaterad är av avgörande betydelse för flera viktiga anledningar:

 1. Säkerhet: Uppdateringar innehåller ofta korrigeringar för säkerhetsproblem och sårbarheter i Joomla-systemet. Genom att uppdatera regelbundet minskar du risken för att din webbplats blir hackad eller utsatt för skadliga aktiviteter.

 2. Funktioner och prestanda: Uppdateringar av Joomla inkluderar vanligtvis förbättringar av funktioner och prestanda. Genom att hålla din webbplats uppdaterad kan du dra nytta av de senaste funktionerna och optimera prestandan för en bättre användarupplevelse.

 3. Kompatibilitet: Uppdateringar kan också lösa problem med inkompatibilitet mellan olika tillägg och teman. Genom att se till att alla komponenter på din webbplats är uppdaterade minimerar du risken för att det uppstår konflikter som kan påverka funktionaliteten.

Vilka delar av Joomla behöver uppdateras regelbundet?

För att hålla din Joomla-webbplats i toppskick är det viktigt att uppdatera följande komponenter regelbundet:

 1. Joomla-kärnan: Uppdateringar för Joomla-kärnan inkluderar säkerhetsfixar, buggfixar och förbättringar av funktioner. Det är viktigt att alltid använda den senaste stabila versionen för att dra nytta av dessa fördelar.

 2. Tillägg och moduler: Tredjepartstillägg och moduler, såsom YOOtheme Pro, behöver också uppdateras kontinuerligt. Utvecklarna av dessa tillägg släpper regelbundet uppdateringar för att förbättra funktionaliteten, korrigera fel och säkerställa kompatibilitet med nya Joomla-versioner.

 3. Teman: Om du använder anpassade teman bör de också uppdateras när nya versioner släpps. Detta säkerställer att eventuella buggar eller kompatibilitetsproblem åtgärdas och ger dig tillgång till de senaste designfunktionerna.

Hur kan Joomlaproffs hjälpa mig med Joomla-uppdateringar?

Joomlaproffs erbjuder drift och supportavtal som kan avlasta dig när det gäller Joomla-uppdateringar. Vårt dedikerade team av experter har omfattande erfarenhet av Joomla-utveckling och kan hjälpa till med följande:

 1. Uppdateringshantering: Vi ser till att din Joomla-kärna, tillägg och teman uppdateras regelbundet med de senaste stabila versionerna för att garantera säkerhet, funktionalitet och kompatibilitet.

 2. Säkerhetskopiering och återställning: Vi säkerhetskopierar din webbplats regelbundet och kan återställa den till en tidigare fungerande version om något skulle gå fel under uppdateringsprocessen.

 3. Support och felavhjälpning: Vårt supportteam finns tillgängligt för att hjälpa dig vid eventuella problem eller frågor som uppstår efter en uppdatering. Vi strävar efter att ge snabb och pålitlig support för att säkerställa att din webbplats alltid är i drift.

Hur kan jag komma igång med Joomlaproffs drift och supportavtal?

För att dra nytta av våra professionella Joomla-drift- och supporttjänster, vänligen följ följande steg:

 1. Besök vår webbsida https://joomlaproffs.se/drift-support-joomla-wordpress och läs om våra driftavtal, använda "Offerförfrågan" i det orangea-fältet i botten på sidan för att komma i kontakt med vårt team.

 2. Berätta för oss dina specifika behov och önskemål när det gäller Joomla-drift och support. Vi kommer att skräddarsy ett avtal som passar dina krav och budget.

 3. När vi har kommit överens om avtalets detaljer och priser kan du enkelt komma igång med våra professionella tjänster för att säkerställa att din Joomla-webbplats alltid är uppdaterad och i drift.

Om du har ytterligare frågor eller funderingar är du alltid välkommen att kontakta oss. Vi ser fram emot att hjälpa dig med dina Joomla-behov!

Rött varningsmeddelande om PHP 7.x i Joomla?

Har du ett meddelande i administrationsgränssnittet att din PHP-version är gammal och att den inte längre får säkerhetsuppdateringar? Vi kan hjälpa er! Hör av er så berättar vi mer.

Efter uppdatering av Joomla eller PHP sluta min sida fungera, kan ni hjälpa mig?

Ja, vi kan hjälpa dig! Troligtvis har du en plugin/tilläggskomponent som behöver uppdateras så att den fungerar i PHP 8. Vi hjälper er med detta - kontakta oss så berättar vi mer!