Hoppa till huvudinnehåll

Sveriges främsta Joomla!®-webbyrå       031-38 60 600     info@joomlaproffs.se

en gammal väckarklocka
En tidsresa

Vår historia

Välkommen till vår webbyrås resa genom tiden! Vi kanske är små, men vi har stora drömmar och ett orubbligt engagemang för våra kunder. Från vår blygsamma början år 2011 till vår nuvarande status som en ledande aktör inom svensk webbdesign för Joomla®, har vi varit med om mycket. Följ med oss när vi tar en resa nerför minnesgatan och delar med oss av några av våra mest minnesvärda projekt och erfarenheter från de senaste 11 åren. Gör dig redo!

En byggarbetsplats som lägger en grund
2011

The Grand Plan

Storslagna planer på att starta upp en reklambyrå börjar ta form och vårt proffskoncept arbetas fram. Idén var att ha tre satelliter ute i webbrymden för att fånga upp olika sorters sökningar för webb (Joomlaproffs), design (Designproffs) och video (Videoproffs) istället för att samla allt på en sajt. Idag jobbar vi till 90 procent med webb men våra kunskaper inom design och video har varit till stor hjälp genom åren i de flesta projekt.

Symboler och former som representerar statistik
2012

Infotainment som sågs av miljoner

Året då Joomlaproffs officiellt lanseras. Genom en välbyggd och seo-anpassad webbsida kommer vi snabbt upp på Google och därigenom börjar fler och fler kunder trilla in. Badrumsspecialisten Frej Johnsson var en av dessa kunder och vi arbetade med all deras marknadsföring i flera år framåt.

Årets "claim to fame" var dock en informationsvideo om Joomla som gjordes pro bono till hela Joomlas community. Filmen blev en succé och låg länge på startsidan hos joomla.org och fick över en miljon träffar på YouTube. Filmen gjorde också att vi blev inbjudna till Joomlas världskonference.

En kundvagn för shopping
2013

Plugin åt obskyr svensk betallösning

Andra året och vi började redan få upp en hyfsad kundbas. Vi bygger mer och mer avancerade sidor och årets bästa beslut var antagligen att satsa på att utveckla en betalplugin för Klarna till e-handelsystemet VirtueMart.

Klarna var på denna tiden långt ifrån reklamsatsningar med Snoop Dogg och Lady Gaga och fungerade endast i Sverige. Klarna växte dock snabbt och vi fortsatte utveckla pluginen till nyare versioner. Använder man VirtueMart idag med klarna som betalssätt är det stor chans att det är vår plugin som används.

Guldtackor och guld i trevligt skimmer
2014

E-handelns guldålder

Kanske guldåldern för hederliga webbshoppar innan plattformar som Amazon och Shopify tog över stora delar av marknaden. Alla som hade nåt att sälja ville ha en webbshop. För att underlätta främst för oss själva men senare även för andra utvecklade vi en komponent som byggde ihop vårt favoritramverk Uikit med e-handels-komponenten VirtueMart. Denna döptes till det sexiga namnet VMuikit och den fungerar extremt effektivt för att enkelt kunna bygga en snygg e-handel.
En öppen väldigt robust dörr
2016

Säkerheten först

Joomla passar inte bara för extern webb utan även intranät är populärt att bygga med plattformen. Även om vi tidigare byggt intranät för olika företag så landar vi det här året en riktig tungviktare. Moderaterna bestämmer sig för att skapa ett nytt intranät och detta kräver ännu mer robust säkerhet kring sidan än vi behövt bygga tidigare. Dels anlitas ett säkerhetsföretag för att hitta eventuella brister innan lansering och dels utvecklar vi ett bank-ID login till Joomla.
En bild på Super Mario ifrån Nintendos kända spel
2017

Bäst i världen

2017 innehåller antagligen det största enskilda ögonblicket i Joomlaproffs stolta historia. Vår sida för Nintendo Nordic blir utsedd till världens bästa företagssida byggd på joomla framröstad av världens ledande joomlaexpertis. Även om vi inte glömt påminna någon om detta sen dess så är det fortfarande en stor bedrift som vi gärna pratar om. Det var också ett kvitto på att våra webbprojekt håller högsta klass.
En avancerad dator eller server
2018

Jakten på den perfekta servern

Med självföroendet på topp gick vi in i 2018 med många nya ideer och spännande projekt framför oss. Under året uppgraderade vi vår servermiljö för våra kunder. Ända sedan starten har vi hostat diverse sidor. Först enklare sidor på vårt egen webbserver men genom åren började vi hjälpa till att konfigurera dedikerade servrar för kunder med höga krav och även hjälpa till med att optimera externa servrar för joomlasidor. 2018 bytte vi till nya starkare och bättre servrar samt  byggde upp en sida för serverlösningar som adderades i vårt ekosystem av tjänster. Även om detta kan vara den minst intressanta läsningen i vår tidslinje så har de sidor vi driver aldrig gått snabbare än efter detta byte.

En konststudio med stafli och penslar
2019

Kulturproffs

Ännu ett kanonår i joomlaproffsvärlden där många av våra specialområden kunde kombineras i ett projekt. KulturUngdom, en förening som delar ut kulturstöd från västra götalandsregionen, behövde en ny webbplats. Genom erfarenheten från våra många komponenter vi tidgare byggt kunde vi utveckla ett system anpassat till deras process för att ta emot och hantera ansökningar. Dessutom integrerades detta helt i Joomla. Sidan innehåller även ett nyhetsarkiv och layouten är framtagen för att passa deras ganska krävande målgrupp. Som grädden på moset drivs den på en av våra dedikerade servrar.
En bild på en mysig liten stad med gator och bilar
2020

Offentliga sektorn erövras

Under 2020 fortsatte vi att göra det vi är bäst på - att skapa fantastiska webbplatser! Vi satte våra färdigheter på prov och tog på oss fler projekt inom offentlig sektor. Ett av våra mest spännande projekt var skapandet av webbplatsen "Centrum mot hemlöshet" för Göteborgs stad. Vi är stolta över att ha bidragit till en så viktig sak.

Men det är inte allt! Vi fortsatte också att utveckla mer komplexa tillägg för YOOtheme Pro Page Builder-verktyget. Och låt oss berätta, de har sålt som smör i solsken! Det är alltid spännande för oss att skapa något nytt och innovativt, och vi är glada att vårt hårda arbete lönar sig.

Två stycken rådjur står i en skog
2021

The X Factor

Upptagna som vanligt under 2021 också hann vi trots allt med en stor uppdatering till vårt VMuikit-tillägg, som är ett kraftfullt verktyg som gör att vi kan bygga grymma e-handelsajter med hjälp av YOOtheme Pro till Joomla. Vi uppdaterade det till version 10 (som vi också kallar version X, bara för att vara coola!).

Ett favoritexempel för e-handel är Netjakt.se, och vi är glada att säga att den fick en stor uppdatering med hjälp av VMuikit X detta år. Vi är alltid ivriga att ta på oss nya utmaningar, och det här projektet var inget undantag.

Två stycken rådjur står i en skog
2022

AI-revolution

2022 var året då vi blåste liv i webben med nya projekt för företag och den offentliga sektorn. Vi hjälpte vivab.se att ta över världen med deras nya webbplats och rdbr.se med att öppna en webbshop (om nu någon faktiskt vet vad de säljer). Vi tände också elden hos våra stamkunder ducatiklubben.se och wahlstrom-steijner.se med uppdateringar så bra att de skulle få vilken AI som helst att se gammal ut! Speaking of AI, vi lärde oss mer om det och kan nu generera innehåll så bra att robotar inte kan skilja på det och mänskligt skapat innehåll. Så roligt att se vad 2023 har att erbjuda!

250 +
Utvecklade webbplatser
3000 +
Sålda tillägg/pluginer
100 +
Hostade webbsidor
20 +
Utslitna musmattor
kontor med webbdesigners som jobbar

Vad hände med 2015?

Den som är uppmärksam ser att vi missat 2015 i tidslinjen och kanske undrar vad vi gjorde då? Sanningen är att vi gjorde det vi gör varje år. Bygger webbsidor, webbshoppar, komponenter och pluginer åt våra kunder.

Sen starten har vi jobbat med över 300 olika kunder inom det mesta man kan tänka sig. Från fastigheter i Florida till hunddagis i Ullared. Vi har kommit i kontakt och hjälpt entreprenörer med storartade visioner och jobbat med specialiserade företag i de mest specialiserade branscher.

Tidslinjen följer de största och mest spektakulära händelserna men vi vill också passa på att uppmärksamma alla mindre glamorösa projekt vi arbetat med genom åren. Vi har här samlat en del av de välkända och många mindre välkända kunder vi jobbat med under åren.

kundlogotyp
kundlogotyp
kundlogotyp
kundlogotyp
kundlogotyp
kundlogotyp
kundlogotyp
kundlogotyp
kundlogotyp
kundlogotyp
kundlogotyp
kundlogotyp
kundlogotyp
kundlogotyp
kundlogotyp
kundlogotyp
kundlogotyp
kundlogotyp
kundlogotyp
kundlogotyp
kundlogotyp
kundlogotyp
kundlogotyp
kundlogotyp
kundlogotyp
kundlogotyp
kundlogotyp
kundlogotyp
kundlogotyp
kundlogotyp
kundlogotyp
kundlogotyp
kundlogotyp
kundlogotyp
kundlogotyp
kundlogotyp
kundlogotyp
kundlogotyp
kundlogotyp
kundlogotyp
kundlogotyp
kundlogotyp
kundlogotyp
kundlogotyp
kundlogotyp
kundlogotyp
kundlogotyp
kundlogotyp
kundlogotyp
kundlogotyp