Sveriges främsta Joomla-webbyrå
sv Swedish en English

Joomla!® 4.o

Nästa generations webbverktyg.

Joomla 4.0

Joomla 4

Joomla 1.0 kom från Mambo projektet 2005 och sedan dess har utveckling gått stadigt framåt. Joomlas styrka har alltid varit att de är snabba med att ta till sig modern kod som Bootstrap och Javascriptsbibliotek. Detta har också gjort att Joomla kräver modernare servrar och php-versioner för att kunna fungera bra. Andra CMS som exempelvis Wordpress har istället fortsatt med att ge support till utgående versioner av t ex PHP (som 5.3) vilket gjort att de blivit tvungna att inte följa med i nya tekniska förbättringar.

Joomla 4.0 fortsätter på denna banan och väljer att endast ge stöd för PHP 7+ och nya PHP 8. PHP 8 serien är en stor uppdatering till PHP (som ändå är hjärtat av dessa PHP-baserade open source CMS-verktyg) och ger stora förbättringar kring säkerhet, optimering/fart och allmänna nya programmerings-principer som gör livet lättare och effektivare för utvecklaren. Genom att följa modern teknik på detta viset kan alla delar i Joomla utvecklas vidare i snabbare takt.


Joomla 4 support for PHP 8
Joomla 4.0 backend with Bootstrap 5
Joomla 4.0 Vanilla Javascript

Några andra av de större förbättringarna i Joomla 4.0 är:

  • Ny design av administrationsgränsnittet med nya Bootstrap 5
  • Nästa version av Joomla Framework: version 2 (kärnan av Joomla som går att använda t ex för app-utveckling).
  • Ny modern ”Event Dispatcher”
  • REST API
  • CLI (Command Line Interface) kommandon för avancerade integrationer
  • "Vanilla Javascript" (ren javascript kod) istället för jQuery-biblioteket
  • Helt ny mediahanterare med möjlighet att redigera bilder.

Joomla 4.0 sätter en ny standard inte bara för sig själv – utan för hela CMS-marknaden

Bilder på Joomla 4 nya backend:

En av de stora nyheterna med Joomla 4 är dess nya administrationsgränsnitt som bygger på Vanilla-JS och Bootstrap 5. Ett mycket modernt ramverk som sätter standarden för hur snygga, användbara och moderna webbverktyg skall byggas kring.

 


Kom i kontakt med oss:

Zoom videokonferans - boka möte med webbyrå

Boka ett Zoom videomöte

Boka själv ett Zoom-möte med oss. Välj tid och datum och du får automatiskt en inbjudan och zoom videokonferanslänk (Zoom kräver inget installerat utan fungerar direkt i er webbläsare).

Joomlaproffs.se is not affiliated with or endorsed by the Joomla Project or Open Source Matters. The Joomla name and logo are used under a limited license granted by Open Source Matters the trademark holder in the United States and other countries.

© Copyright 2011 - 2021 - W&N Media AB