Sveriges främsta Joomla-webbyrå
sv Swedish en English

Varför Joomla!®?

  • Start
  • Joomla
  • Varför Joomla?
Varför Joomla CMS?

Joomla är ett community-drivet cms som funnits på marknaden sedan 2005. Precis som många andra stora CMS bygger Joomla på öppen källkod vilket betyder att vem som helst kan ladda ner, använda och utveckla koden. Med andra ord är det ingen licenskostnad för själva grundsystemet vilket medför många fördelar för att komma igång snabbt utan höga kostnader.

För att sedan utveckla en lättanvänd, snygg och funktionsrik webbplats behövs oftast kunskap och hjälp från en webbyrå. Till hjälp finns även extra tillägg till Joomlaplattformen i form av e-handel, bokningssystem och avancerade ramverk för modern webbdesign. Dessa behöver i sin tur inte vara gratis utan byggs av företag runt om i världen.

Joomla i sin tur drivs av en förening och ägs inte av ett enskilt företag, detta är viktigt att komma ihåg och detta är en av Joomlas största fördelar. I föreningens ledning hittar man såklart många av de företag som förlitar sig på Joomla för sin verksamhet men även andra eldsjälar bidrar här med tid och kunskap för att föra cmset framåt. I dagsläget har Joomla över 900 aktiva volontärer som på olika vis hjälper till att driva CMSet framåt.

Att Joomla drivs av en förening tillsammans med den öppna källdoden gör Joomla unikt. Joomla blir på så sätt oberoende av ett specifikt företags nycker och kan inte säljas till nya ägare som vill låsa in koden. Det gör också Joomla oberoende av enskilda personer.

En stor användargrupp som förstått detta är olika sorters institutioner som t ex föreningar, universitet och välgörenhetsorganisationer där Joomla är och alltid har varit mycket populärt.

Modern teknologi

Joomla har också många tekniska fördelar. Joomla bygger på en mycket beprövad MVC programmering, en teknik där man lägger strukturen i olika lager och som visats sig vara väldigt effektivt kring just mjukvara för webben. Joomla är också byggt på OOP (Objektorienterad programmering) vilket också är en stor fördel och istortsätt en standard för programmerare. Både MVC och OOP är något som Wordpress och Drupal 8 börjar sakta ta efter och båda har nu en egen mix av flera programmeringsprinciper. Medans Joomla byggts kring dessa principer i över 10år och har nu en mycket solid och bra grund för utvecklare att jobba med.

Med MVC får utvecklare friheten att fritt utveckla modern design till avancerade funktioner och det gör att man på kortare tid utvecklar i snabbare takt för Joomla än för många andra cms. Tid är som bekant pengar och det gäller för webbyrån såväl som för kunden som snabbt vill ha klart nya funktioner. Med Joomla får ni helt enkelt mer för era pengar! Var inte rädda för att fråga oss om en offert!

Prisbelönt CMS

Lita inte bara på oss, lita på tusentals cmsanvändare världen över. De senaste fem åren (2015, 2016, 2017, 2018 och 2019) har Joomla röstats fram som bästa cms i konkurrens med bland annat Wordpress och Drupal.

CMS Critics - Bästa CMS 2018 och 2019
  • 2019 - CMS Critic People's Choice Awards - Best Free CMS
  • 2018 - CMS Critic People's Choice Awards - Best Free CMS
  • 2017 - CMS Critic People's Choice Awards - Best Free CMS
  • 2016 - CMS Critic People's Choice Awards - Best Free CMS
  • 2015 - CMS Critic People's Choice Awards - Best Free CMS
  • 2014 - CMS Critic People's Choice Awards - Best Open Source PHP CMS

Joomlaproffs.se is not affiliated with or endorsed by the Joomla Project or Open Source Matters. The Joomla name and logo are used under a limited license granted by Open Source Matters the trademark holder in the United States and other countries.

© Copyright 2011 - | W&N Media AB