Hoppa till huvudinnehåll

Sveriges främsta Joomla!®-webbyrå       031-38 60 600     info@joomlaproffs.se

supportkille som svarar på vanliga frågor

Vanliga frågor och svar om tillgänglighetsanpassade hemsidor

Välkommen till vår FAQ-sida om tillgänglighetsanpassade hemsidor för Joomla. Här hittar du svar på vanliga frågor kring hur du kan skapa webbsidor som uppfyller WCAG 2.0-standarden. Joomla 4, det första CMS:et på marknaden som är helt anpassat, och YOOtheme Pro version 4 erbjuder verktyg och funktioner för enkla och effektiva lösningar. Vi tar tillgänglighetsanpassning på stort allvar och erbjuder våra kunders webbsidor som är i linje med EUs regler för digitalisering. Utforska vanliga frågor och svar för att få en djupare förståelse för tillgänglighet inom CMS-världen.

Vad innebär det att en hemsida är tillgänglighetsanpassad?

En tillgänglighetsanpassad hemsida är utformad för att vara lättillgänglig och användbar för alla, oavsett eventuella funktionsnedsättningar eller tekniska begränsningar. Det innebär att webbplatsen ska vara utformad och kodad på ett sätt som gör det möjligt för personer med olika funktionsvariationer, som synnedsättning eller nedsatt rörlighet, att kunna uppleva och använda webbinnehållet på ett effektivt sätt.

Är Joomla 4 helt tillgänglighetsanpassat enligt WCAG 2.0-standarden?

Ja, Joomla 4 är det första CMS (Content Management System) på marknaden som är fullständigt anpassat enligt WCAG 2.0-standarden genom hela systemet. Det innebär att både frontend, där besökare interagerar med webbplatsen, och backend, där administratörer hanterar innehållet, är tillgängliga för användare med olika behov och funktionsvariationer.

Kan jag använda YOOtheme Pro för att skapa tillgänglighetsanpassade hemsidor i Joomla?

Absolut! YOOtheme Pro version 4 har integrerat tillgänglighetsanpassningar i sitt verktyg. Det gör att du kan bygga tillgänglighetsanpassade hemsidor med hjälp av YOOtheme Pro på Wordpress- och Joomla-plattformen. Verktyget erbjuder olika funktioner och inställningar för att säkerställa att din webbplats uppfyller WCAG 2.0-standarden och kan användas av alla.

Vad är EU-direktivet om tillgänglighet på webben och hur påverkar det mig?

EU-direktivet om tillgänglighet på webben (https://www.a11y-act.eu/) är en rättslig ram som syftar till att öka tillgängligheten för webbinnehåll inom den offentliga sektorn. Direktivet kräver att alla webbsidor som tillhör offentliga myndigheter måste vara tillgänglighetsanpassade enligt WCAG 2.0-standarden senast den 28 juli 2025. Detta innebär att om du tillhandahåller webbtjänster eller arbetar med den offentliga sektorn, måste du se till att din webbplats är tillgänglighetsanpassad för att följa EUs regler för digitalisering.

Varför bör jag välja Joomlaproffs för att skapa en tillgänglighetsanpassad hemsida?

Joomlaproffs är en erfaren webbyrå som fokuserar på att bygga Wordpress och Joomla-sajter med YOOtheme Pro sidbyggaren. Vi har omfattande kunskap och erfarenhet inom Wordpress och Joomla-utveckling och är duktiga på att programmera avancerade funktioner. Vi tar tillgänglighetsanpassning på stort allvar och kan hjälpa dig skapa en hemsida som följer WCAG 2.0-standarden. Vi erbjuder konkurrenskraftiga priser och är dedikerade att leverera högkvalitativa lösningar till våra kunder. Med Joomlaproffs kan du vara trygg med att din webbplats kommer att vara tillgänglig och användbar för alla användare.

Om du har ytterligare frågor eller behöver mer information är du välkommen att kontakta oss.