Sveriges främsta Joomla-webbyrå
sv Swedish en English

KUNDCASE

Nintendo Nordic

Nintendo Nordic

Uppdrag

Genom Nintendos nordiska distributör Bergsala AB fick vi uppdraget att förnya deras webbsidor för Nintendo i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Deras tidigare CMS hade slutat få uppdateringar och de ville byta plattform till något mer framtidssäkert.

Webbsidan skulle kunna hantera mycket innehåll på ett spännande och lekfullt vis med spelkatalog och information om konsoller. Materialet skulle även kunna skötas enkelt av deras administratörer. De behövde även en ny servermiljö för att kunna hantera en stor webbplats med mycket besök.

Tjänster

  • Företagshemsida
  • Produktkatalog
  • Specialutveckling
  • Optimerad server
  • Flerspråkstöd

Så byggde vi sidan

Sidan byggdes i Joomla där vi använde det inbyggda flerspråksstödet för att de 4 olika språken enkelt skulle kunna hanteras i samma kontrollpanel. På så vis går det att dubblera innehåll och layout till de olika språken på nolltid. Vi konfigurerade servern så att de olika landsdomänerna kunde integreras med joomlas språkfilter.

Sidan byggde vi sedan upp på en mall av Yootheme som sedan anpassades noga efter Nintendos grafiska profil. Vi importerade produkter och titlar med fokus på lätthanterlighet för både de som arbetar med sidan och för besökare. Vi utvecklade också en avancerad sök/filterfunktion som sträcker sig långt utanför ett vanligt standardsök.

multidomain website
multidomain website
multidomain website
multidomain website

Flerspråk på egna domäner

Sidan är en installation av Joomla CMS men med fyra språk som ligger på varsin domän .se, .dk, .fi och .no. För enklare administration på alla språk så är det inbyggda flerspråkstödet i Joomla perfekt.

Med riktad domän tiill rätt språk får man extra pluspoäng av Google och andra sökmotorer. En .se domän kommer alltid att värderas högre i Sverige än vad en generell .com gör.

Teknologier


Optimerad Ubuntu baserad webbserver

Ubuntu is an open source software operating system that runs from the desktop, to the cloud, to all your internet connected things

Ubuntu webbserver i grunden

För att driva hela paketet fick vi också uppdraget att installera och konfigurera en dedikerad Ubuntu-baserad webbserver. Självklart med de senaste Apache, PHP och MariaDB för snabbhet och långsiktig drift.

Vi har även konfiguerat ett unikt BASH-script för att enkelt flytta webbsidan från utvecklingsservern och vice versa. Detta för att snabbt kunna gå live med en uppdaterad webbsida - men även för att enkelt kunna lägga en ny version av live-sidan på utvecklingservern för att snabbt utföra tester och påbörja uppdateringar.

Resultat

Sidan var klar under sommaren 2016 och har sedan dess framförallt hanterats av Bergsalas administratörer. Vi har även hjälpt till med lite nya funktioner under årens gång.

Sidan väckte en viss uppståndelse i Joomlavärlden och finns som toppreferens på joomla.org. 2017 blev den också framröstad som ”Best coroprate website” av Joomlas Community på deras årliga prisutdelning JAB.

Joomlaproffs.se is not affiliated with or endorsed by the Joomla Project or Open Source Matters. The Joomla name and logo are used under a limited license granted by Open Source Matters the trademark holder in the United States and other countries.

© Copyright 2011 - | W&N Media AB