Sveriges främsta Joomla-webbyrå
sv Swedish en English
04 mars 2021

Osloregionens Europakontor får ny plattform

Osloregionens Europakontor får ny plattform

Joomlaproffs har byggt en ny webb åt Osloregionens EU-kontor. Osloregionen är en medlemsorganisation som består av ett antal kommuner och universitet runt Oslo, regionen är Norges befolkningsmässigt största.

Europakontoret jobbar med att knyta samman Osloregionen med Europa och skapa möjligheter för innovation och regional utveckling. Webbsidan har därför många olika funktioner som att presentera medlemskommuner och skriva nyheter samt samla events och aktiviteter.

Deras tidigare webb hade som så många andra wordpress-sajter fått pluginsjukan genom att det genom åren hade installerats mängder av tillägg för att få upp funktionaliteten. Föråldrade tillägg hade i sin tur blivit en säkerhetsrisk och nya säkerhetspluginer hade installerats.

För att råda bot på detta ville vi använda så få tillägg som möjligt på den nya sidan. Vi började med att skapa ett anpassat nyhetsflöde och eventkalender genom att endast använda Joomlas standardartiklar utbyggda med Joomlas custom fields. Ihop med YoothemesPro och dess dynamic content kunde vi sedan bygga vilka layouter vi vill och sedan mappa in artiklar.

Sidan är också tvåspråkig men har en bantad version på engelska. Sidan är ett bra exempel vad man kan åstadkomma med endast Joomla och Yootheme utan att behöva installera dussintals pluginer för att få ihop en bra webbsida.

Besök sidan på https://osloregion.org/no/

 

Joomlaproffs.se is not affiliated with or endorsed by the Joomla Project or Open Source Matters. The Joomla name and logo are used under a limited license granted by Open Source Matters the trademark holder in the United States and other countries.

© Copyright 2011 - | W&N Media AB