Sveriges främsta Joomla-webbyrå
sv Swedish en English
  • Start
  • Nyheter
  • Lighthouse.nu migrerar ifrån Wordpress till Joomla CMS
08 november 2022

Lighthouse.nu migrerar ifrån Wordpress till Joomla CMS

Lighthouse.nu migrerar ifrån Wordpress till Joomla CMS

Lighthouse är ett projekt för samverkan för sjöfartsforskning och innovation inom den maritima sektorn.

Efter att tappat kontrollen något över sin webbsida behövde Lighthouse.nu hjälp att få ordning på sin Wordpress-plattform. Ett flertal personer och tidigare webbyrås hade varit med och byggt upp sidan under några år och där var en mängd pluginer och specialskriven kod. Säkerheten var också ett problem då våra säkerhetsprogram (Imunify360) rapporterade ständigt om problem.

Vi tog beslutet att sidan är svår att rädda och alla de funktioner plattformen har är saker som finns inbyggt i en standard installation av Joomla CMS (SSL, flerspråkstöd, inlogging med behörigheter, sök mm). En stor fördel med Joomla är just att man inte behöver installera ett tiotal pluginer för att få de mest grundläggande funktioner en webbsida år 2022 måste ha.

Efter några dagars arbete med att migrera alla sidor/inlägg ifrån Wordpress över till Joomla tog vi också tag i en ny modern layout/design för plattformen.

I den digitala verkstaden är det viktigt att man använder rätt verktyg till rätt jobb. Många gånger är Wordpress helt rätt verktyg men när sidor växer och mer funktioner behövs är det lätt att tappa kontrollen i ”spaghetti kod” mellan olika tredjeparts pluginer. I vissa av dessa projekten är en migrering till Joomla det absolut mest kostnadseffektiva man kan göra.

Resultatet kan ni se på https://lighthouse.nu

Har ni problem med en Wordpress sida med många pluginer som ställer till problem? Hör av er så kan vi göra en analys och beskriva rätt medicin.

 

Joomlaproffs.se is not affiliated with or endorsed by the Joomla Project or Open Source Matters. The Joomla name and logo are used under a limited license granted by Open Source Matters the trademark holder in the United States and other countries.

© Copyright 2011 - | W&N Media AB