Hoppa till huvudinnehåll

Sveriges främsta Joomla!®-webbyrå       031-38 60 600     info@joomlaproffs.se

11 okt, 2013

Joomla® 3.2 BETA med versionshantering!

Ett datorchip i närbild
Joomla® 3.2 BETA med versionshantering!

Vi kan idag berätta att en mycket stor uppdatering, version 3.2, snart kommer till Joomla. Detta är en av de största uppdateringarna i Joomlas historia och kommer att introducera en mängd spännande funktioner och förbättringar.

En av de mest efterlängtade nyheterna är Versionshantering, som gör det möjligt att spara flera versioner av innehåll, som till exempel artiklar. Detta gör det enkelt att återgå till en tidigare version av en artikel om det skulle behövas, vilket kan vara mycket användbart om man råkar skriva över eller behöver återställa tidigare innehåll.

Template-hanteraren har också fått en uppgradering och det är nu lättare att duplicera och konfigurera olika mallar. Detta ger användarna mer flexibilitet och möjlighet att skapa unika och anpassade webbplatser.

En annan viktig förbättring är tillägget av Microdata-stöd, vilket gör att sidorna indexeras på ett mer strukturerat sätt i Google och andra sökmotorer. Detta kan hjälpa till att förbättra webbplatsens synlighet och sökmotoroptimering.

En annan betydande förändring är att Joomla nu använder jQuery istället för MooTools som standardbibliotek för JavaScript. Detta innebär en förbättrad prestanda och bättre kompatibilitet med andra JavaScript-baserade tillägg och funktioner.

En mycket efterlängtad ny funktion är "Install from web", som liknar den populära funktionen i Wordpress. Med denna funktion kan användare enkelt installera tillägg direkt från Joomla Extension Directory (JED) via administrationsverktyget. Detta sparar tid och förenklar processen att lägga till nya funktioner och tillägg till webbplatsen.

TinyMCE-editorn har också uppgraderats till version 4, vilket innebär en mer modern och Bootstrap-anpassad användarupplevelse för att skapa och redigera innehåll.

Joomla 3.2 förväntas släppas som en stabil version den 6e november. Detta är bara en kort sammanfattning av några av de spännande uppdateringarna. Om du vill veta mer kan du besöka https://www.joomla.org/announcements/release-news/5511-joomla-3-2-beta1-released.html för detaljerad information.

Vi ser fram emot att använda den senaste versionen av Joomla och utforska de nya funktionerna och förbättringarna. Det är en spännande tid för Joomla-användare och vi är glada över att vara en del av all ny teknologi som kommer.


Taggar: