Hoppa till huvudinnehåll

Sveriges främsta Joomla!®-webbyrå       031-38 60 600     info@joomlaproffs.se

14 jul, 2016

Joomla!® 3.6 släppt med över 400 förbättringar!

Kod som rullar på skärm (futuristisk)
Joomla!® 3.6 släppt med över 400 förbättringar!

Joomla 3.6 - Över 400 förbättringar i den senaste versionen!

Vi är glada att meddela att den senaste versionen av Joomla, Joomla 3.6, nu har släppts med över 400 förbättringar. Aktiviteten och utvecklingen inom Joomla har varit mycket hög under de senaste sex månaderna, och detta märks tydligt i den nya uppdateringen.

Här är några av nyheterna och förbättringarna i Joomla 3.6:

  1. Förbättrad Joomla! Update: Nu kan du enkelt återinstallera Joomla-kärnfiler med ett enda klick, vilket gör det möjligt att återställa ändrade filer till standardinställningarna.

  2. Förbättrad användarupplevelse (UX): Det har gjorts många förbättringar för att göra det enklare och snabbare att navigera och utföra olika uppgifter i Joomla. Du kan hitta moduler snabbare, hantera uppgifter via rullgardinsmenyer och förbättra användarhanteringen.

  3. Sub Form Field: En ny funktion som ger dig möjlighet att lägga in XML-formulär inuti varandra eller återanvända befintliga formulär i ditt aktuella formulär. Det ger mer flexibilitet och möjligheter att skapa komplexa formulärstrukturer.

  4. Skapa kategorier direkt: Tidigare kunde det vara frustrerande när du skapade en ny artikel och insåg att du inte hade skapat en kategori ännu. Nu kan du skapa en kategori direkt när du skapar artiklar, kontakter, nyhetsflöden och banners.

  5. ACL för menytyper: Access Control List (ACL) i administratörsdelen har nu utökats till att omfatta även menynivån. Du kan ge eller blockera vissa användargrupper åtkomst till en specifik meny och alla dess menyobjekt.

  6. Överblick över alla menyalternativ: Med den nya funktionen "Alla menyalternativ" kan du snabbt få en överblick över vilka länkar som visas var på din webbplats. Det blir enklare att upptäcka duplicerade länkar, saknade menyobjekt eller helt enkelt få en översikt över alla menyer på din webbplats.

Detta är bara några av de många förbättringar och nyheter som finns i Joomla 3.6. Om du vill ha en fullständig lista över alla funktioner i Joomla 3.6 kan du besöka vår GitHub Repository.

Vi är glada över dessa förbättringar och ser fram emot att hjälpa dig dra nytta av de senaste funktionerna och förbättringarna i Joomla 3.6. Kontakta oss om du behöver hjälp med att uppgradera eller skapa en ny webbplats med den senaste versionen av Joomla.

Läs mer om Joomla 3.6 här: https://www.joomla.org/announcements/release-news/5664-joomla-3-6-is-here.html

 


Taggar: