Hoppa till huvudinnehåll

Sveriges främsta Joomla!®-webbyrå       031-38 60 600     info@joomlaproffs.se

6 okt, 2016

Joomla® 3.7 kanske den bästa uppdateringen på länge?

En bild på jorden ifrån rymden
Joomla® 3.7 kanske den bästa uppdateringen på länge?

Joomla 3.7 - En fantastisk uppdatering med spännande funktioner

Det är med stor spänning vi presenterar den senaste uppdateringen av Joomla - Joomla 3.7! Denna version kan mycket väl vara en av de bästa uppdateringarna på länge, med massor av nya funktioner och förbättringar som kommer att ta Joomla-plattformen till nya höjder.

En av de mest efterlängtade funktionerna i Joomla 3.7 är möjligheten att använda anpassade fält (Custom Fields). Tidigare var man tvungen att förlita sig på extrakomponenter för att bygga mer avancerat innehåll och funktioner, men nu finns dessa anpassade fält direkt i Joomla-kärnan. Det innebär att utvecklare får större frihet att skapa mer funktionellt innehåll och anpassade funktioner. Med anpassade fält kan man skapa olika typer av fält som kalender, captcha, kryssrutor, bilder, text och mycket mer, vilket ger oändliga möjligheter att skapa dynamiskt och anpassat innehåll.

En annan spännande förbättring i Joomla 3.7 är möjligheten att anpassa textredigeraren för olika användargrupper. Nu kan man definiera olika inställningar för textredigeraren (t.ex. TinyMCE) beroende på behörighetsnivåerna. Detta innebär att administratörer kan ha mer avancerade redigeringsfunktioner medan användare på frontend har mer begränsade redigeringsalternativ. Det ger en bättre kontroll över innehållet och förhindrar oavsiktliga ändringar.

Arbetsflödet för att skapa artiklar och menyer har också förbättrats i Joomla 3.7. Nu kan du skapa en ny artikel samtidigt som du skapar en meny eller en ny kategori. Det ger en mer flexibel och intuitiv användarupplevelse och sparar tid genom att eliminera behovet av att gå igenom flera steg i en strikt ordning.

En annan synlig förändring är den nya och moderna "datumväljaren" som har ersatt den äldre versionen i Joomla. Den nya datumväljaren är snyggare och enklare att använda, vilket gör det lättare att välja och hantera datum i artiklar, moduler och komponenter.

Detta är bara några av de spännande nyheterna och förbättringarna i Joomla 3.7. Det har gjorts hundratals förbättringar och fixar, inklusive en förbättrad cache-funktion och optimerad kod. Dessutom har utvecklingen av Joomla 3.7 varit ett samarbetsprojekt där utvecklare har bidragit med sina tester och feedback för att göra denna version ännu bättre.

Om du är utvecklare och vill hjälpa till eller om du helt enkelt är nyfiken på vad som händer i utvecklingen, rekommenderar vi att du besöker https://github.com/joomla/joomla-cms. Där kan du följa arbet


Taggar: