Hoppa till huvudinnehåll

Sveriges främsta Joomla!®-webbyrå       031-38 60 600     info@joomlaproffs.se

19 sep, 2013

Joomla® fyller 8 år

En födelsedagstårta
Joomla® fyller 8 år

I veckan firade Joomla sin åttonde födelsedag, och det är verkligen imponerande att se hur långt plattformen har kommit sedan starten för åtta år sedan. Sedan lanseringen av den första versionen, Joomla 1.0.0, i september 2005 har Joomla genomgått betydande utveckling och har blivit en av de mest populära CMS-plattformarna på webben idag.

En av de mest imponerande prestationerna är att 3,3% av hela webben drivs på Joomla. Det är en betydande andel och visar på Joomlas påverkan och popularitet inom webbutvecklingssamhället.

Framåt i oktober är det också spännande tider för Joomla-användare, då den nya versionen 3.2 kommer att lanseras. Denna nya version förväntas innebära ytterligare förbättringar och funktioner som kommer att gynna Joomla-webbplatser runt om i världen.

När det gäller några aktuella fakta om Joomla kan vi nämna att plattformen har laddats ner hela 44,9 miljoner gånger under dessa åtta år. Det är en fantastisk siffra och visar på den globala spridningen och användningen av Joomla. Dessutom har Joomla översatts till inte mindre än 67 språk, vilket gör det tillgängligt och användbart för människor över hela världen.

För att ytterligare förbättra Joomla-webbplatser erbjuder plattformen också en imponerande mängd tillägg och tilläggskomponenter. Just nu finns det hela 6 995 tillägg till de aktuella versionerna 2.5 och 3.x. Detta ger användarna en mängd olika möjligheter att anpassa sina webbplatser och lägga till önskad funktionalitet.

Vi är otroligt stolta över Joomla och dess utveckling under dessa åtta år. Det är en plattform som fortsätter att växa och erbjuda användarna en kraftfull och flexibel lösning för att bygga och hantera sina webbplatser. Vi ser fram emot framtiden för Joomla och de spännande möjligheter som kommer med den nya versionen 3.2. Om du inte har provat Joomla ännu, rekommenderar vi att du ger det en chans och upptäcker fördelarna med denna fantastiska plattform.

Kontakta oss gärna om du behöver hjälp med att bygga eller förvalta din Joomla-webbplats. Vi är här för att stödja dig och säkerställa att din webbplats är framgångsrik och uppfyller dina behov.

 


Taggar: