Hoppa till huvudinnehåll

Sveriges främsta Joomla!®-webbyrå       031-38 60 600     info@joomlaproffs.se

23 nov, 2017

Joomla® World Conference 2017

Ett stort event med scen
Joomla® World Conference 2017

Joomla World Conference gick i år av stapeln i den eviga staden Rom. Det var som vi tidigare nämnt första gången konferensen skedde på europeisk mark och det verkar även bli den sista gången. Anledning är att Joomla World Conference som varit ett årligt evenemang sedan 2011 kommer upphöra för att istället ge plats åt en satsning på mer lokala Joomlakonferenser.

Om detta är bra eller dåligt får tiden utvisa men i små länder som exempelvis Sverige kommer det bli svårt att få ihop en liknande mix av programpunkter som på världskonferensen.

Hur var konferensen då?

Med ett antal konferenssalar och ett fullspäckat program fanns där något för alla. Visserligen handlar såklart en hel del om Joomlas kärna och communityt men de har breddat repetoaren och även en webbyrå som joomlaproffs kunde välja mellan en hel del godbitar. Vi fick upp ögonen för en del nya tillägg där ett bland annat ett nytt tillägg för bildhantering fångade vår uppmärksamhet. Vidare fanns det också föreläsningar om allt från webbdesign till hur man locka investerare till sitt nya projekt.

En stor nyhet var såklart Joomla 4 och under en presentation släpptes även en första alphaversion för testning. Vi fick kika på backend och frontend som båda bygger på bootstrap 4. Förutom att föråldrade funktioner från 3an städats ut fanns det även en del nyheter som en förbättrad mediahanterare samt en snabbare installation.

 

 


Taggar: