Hoppa till huvudinnehåll

Sveriges främsta Joomla!®-webbyrå       031-38 60 600     info@joomlaproffs.se

8 nov, 2022

Lighthouse.nu migrerar ifrån Wordpress till Joomla® CMS

Ett stort fraktskepp i solnedgång
Lighthouse.nu migrerar ifrån Wordpress till Joomla® CMS

Vi har nyligen hjälpt sjöfartsforsknings- och innovationsprojektet Lighthouse att migrera sin webbplats från Wordpress till Joomla CMS. Efter att ha tappat kontrollen över sin Wordpress-plattform och stött på säkerhetsproblem, behövde Lighthouse hjälp att få ordning på sin webbplats. Pågrund av att tidigare byråer hade använt en mängd pluginer och specialskriven kod för att bygga upp sidan under flera år, var den svår att rädda.

Efter att ha analyserat situationen beslutade vi att migrera webbplatsen till Joomla CMS, som erbjuder många grundläggande funktioner inbyggda i plattformen. Efter några dagars arbete med att migrera alla sidor och inlägg från Wordpress till Joomla, tog vi också tag i en ny modern layout och design för webbplatsen.

Joomlaproffs.se poängterar att i den digitala verkstaden är det viktigt att använda rätt verktyg för rätt jobb. Medan Wordpress är rätt verktyg för många projekt, är det lätt att tappa kontrollen i "spaghetti kod" mellan olika tredjeparts pluginer när sidor växer och fler funktioner behövs. I vissa projekt är en migrering till Joomla det mest kostnadseffektiva alternativet.

Resultatet av vårt arbete kan ses på Lighthouse.nu. Om du har problem med en Wordpress-sida med många pluginer som ställer till problem, kan du höra av dig till Joomlaproffs.se för att få en analys och rätt medicin.


Taggar: