Hoppa till huvudinnehåll

Sveriges främsta Joomla!®-webbyrå       031-38 60 600     info@joomlaproffs.se

12 maj, 2012

Microsoft satsar på Joomla!®

Stort fu00f6retags entre
Microsoft satsar på Joomla!®

Microsofts Stöd till Öppen Källkod och Joomla

Det är få företag som kan jämföras med Microsoft när det gäller att satsa resurser på öppen källkod projekt. Oavsett vad man tycker om Microsoft som företag, är deras engagemang för öppen källkod imponerande. Nyligen presenterade Linux Foundation en lista över de företag som bidragit mest till Linux-projektet, och Microsoft fanns med på topp 20-listan.

På Microsofts Openness-webbsida kan man läsa mer om deras omfattande satsning på öppna projekt och deras insatser för att främja öppen källkod. Det är tydligt att Microsoft har förstått vikten av att stödja och samarbeta med öppen källkod-samhället.

När det kommer till Joomla har Microsoft samarbetat nära med Joomla-teamet för att möjliggöra användningen av Microsofts SQL-databas i Joomla. Detta har varit möjligt sedan Joomla version 2.5. Dessutom har Microsoft inkluderat Joomla i deras WebMatrix-funktion, där användare enkelt och kostnadsfritt kan publicera webbsidor som bygger på Joomla. Mer information om WebMatrix och Joomla finns på Microsofts webbplats.

Som om inte det vore nog är Microsoft också en guldsponsor för årets "J & Beyond" -konferens i Frankfurt, där vi på Joomlaproffs.se kommer att delta. Vi är tacksamma för Microsofts stöd till Joomla-plattformen och deras engagemang för att främja öppen källkod.

Det är uppmuntrande att se ett så stort och inflytelserikt företag som Microsoft omfamna öppen källkod och samarbeta med projekt som Joomla. Detta visar på den växande betydelsen och populariteten för öppen källkod i dagens digitala värld.

Vi ser fram emot att fortsätta att dra nytta av det samarbete och stöd som Microsoft erbjuder till Joomla-samhället. Tillsammans kan vi fortsätta att driva fram innovation och utveckling inom den öppna källkodsvärlden.

Tack, Microsoft, för ert betydelsefulla stöd till Joomla-plattformen och er passion för öppen källkod!

 

 


Taggar: