Hoppa till huvudinnehåll

Sveriges främsta Joomla!®-webbyrå       031-38 60 600     info@joomlaproffs.se

27 jan, 2012

Nyheter i Joomla® 2.5!

händer skriver på tagentbord
Nyheter i Joomla® 2.5!

Joomla.org har nyligen publicerat en artikel som presenterar några av nyheterna i den senaste versionen av Joomla, Joomla 2.5. Denna uppdatering innebär betydande förbättringar och spännande funktioner för alla användare. Låt oss ta en närmare titt på några av de intressanta uppdateringarna.

Först och främst har kärnmotorn/plattformen genomgått en omfattande förnyelse och har nu versionsnummer 11.3. I den nya plattformen har utvecklare fått verktyg som förenklar bildredigeringsfunktioner och genereringen av tabellkod. Detta ger utvecklarna ännu större flexibilitet och möjlighet att skapa dynamiska webbsidor. Dessutom är den nya plattformen integrerad med MooTools 1.4, vilket ger ännu bättre prestanda och funktionalitet.

En annan spännande nyhet är den smarta sökfunktionen som dynamiskt ger användaren förslag på söktermer medan de skrivs. Detta är en välkommen förbättring som vi tidigare har sett hos Google och nu blir en naturlig del av Joomla. Det gör det enklare och snabbare för användare att hitta det de söker efter på webbplatsen.

För att bekämpa spam och falska konton har Joomlakärnan nu inbyggt stöd för reCaptcha direkt vid installationen. Tidigare var man tvungen att förlita sig på tredjepartsfunktioner för att hantera detta, men nu är det en integrerad och smidig lösning direkt i Joomla. Detta kommer definitivt att öka säkerheten och minska risken för oönskade intrång på webbplatsen.

En annan betydande förbättring i Joomla 2.5 är förenklingen av administrativa uppgifter. Nu finns det flervalsalternativ för operationer som att kopiera och flytta. Detta innebär att administratörer kan hantera innehållet på webbplatsen mer effektivt och spara värdefull tid. Detta är en funktion som kommer att uppskattas av alla som arbetar med webbplatsadministration.

På Joomlaproffs är vi alltid glada över att fira framsteg inom Joomla-världen. Vi står redo att hjälpa er med att dra nytta av de nya funktionerna och förbättringarna i Joomla 2.5. Kontakta oss gärna om ni behöver råd eller hjälp med uppgraderingen eller andra Joomla-relaterade frågor.

Ja, detta är bara en lätt skrapning på ytan av vad som är nytt. Läs denna artikel för mer info...