Hoppa till huvudinnehåll

Sveriges främsta Joomla!®-webbyrå       031-38 60 600     info@joomlaproffs.se

31 okt, 2014

Säkerhetshål i Wordpress och Drupal (2014)

En hackare med mask vid dator
Säkerhetshål i Wordpress och Drupal (2014)

I en nyligen publicerad artikel av Dagens Nyheter uppmärksammas allvarliga säkerhetshål som har hittats på tusentals svenska webbplatser som är byggda med WordPress. Det framkommer att de flesta av dessa sidor är sårbara på grund av bristande säkerhetsuppdateringar och att de fortfarande körs på äldre versioner av WordPress.

Enligt DN har det rapporterats om systematiska attacker mot WordPress-webbplatser, där bedragare installerar virus som gör att dessa sidor blir en del av ett så kallat botnät. Detta innebär att de infekterade serverna används för att genomföra överbelastningsattacker och andra illvilliga aktiviteter.

Läs hela artikeln om säkerhetshål i WordPress på DN:s webbplats: länk till artikel

Inte bara WordPress har stött på säkerhetsproblem. Även Drupal har upplevt allvarliga säkerhetsproblem under hösten, särskilt med en sårbarhet i den nya versionen Drupal 7. Enligt rapporter från Drupal-utvecklare var webbplatser byggda på Drupal 7 mycket sårbara för SQLi-attacker som riktade sig mot databasen.

Problemen för Drupal blev ännu värre när det upptäcktes att webbplatser som inte uppdaterades inom sju timmar efter den första säkerhetsvarningen skulle antas vara infekterade. I dessa fall hjälper inte en vanlig uppdatering längre, och åtgärder behöver vidtas för att säkra upp webbplatsen.

För att läsa mer om säkerhetshålen i Drupal kan du besöka följande länk: länk till artikel

Det är viktigt att uppmärksamma och agera på sådana säkerhetsproblem för att skydda våra webbplatser och användare. Att regelbundet uppdatera CMS-plattformar som WordPress och Drupal samt använda sig av säkerhetsåtgärder och bästa praxis kan hjälpa till att minimera riskerna för potentiella attacker och intrång.


Taggar: