Hoppa till huvudinnehåll

Sveriges främsta Joomla!®-webbyrå       031-38 60 600     info@joomlaproffs.se

30 nov, 2014

Virtuemart 3 är här!

En kundvagn
Virtuemart 3 är här!

Nu har nästa generation av Virtuemart äntligen lanserats i version 3.0! Den här versionen stödjer både Joomla 2.5 och Joomla 3.0, och det finns många spännande nyheter att ta del av!

En av de mest märkbara förbättringarna är den betydligt snabbare koden, vilket kommer att göra många besökare glada. Virtuemart har även fått en inbyggd cache-funktion som snabbar upp sidbelastningen med hela 25%.

För utvecklare har Virtuemart 3 också många spännande nyheter. Anpassade fält har genomgått en omstrukturering för att göra det enklare och mer flexibelt att bygga avancerade webbutiker med produkter i olika varianter, som färger, storlekar och annat.

En annan betydande förbättring i Virtuemart 3 är den förbättrade frontend-administrationsfunktionen. Detta underlättar för webbutiker som hanteras av flera personer och gör det smidigare att hantera butiken direkt på webbplatsen.

Jquery är nu baserat på jQuery v1.11.0 och jQuery UI - v1.9.2, vilket kommer att underlätta för de flesta moderna mallar. Tidigare har det varit en utmaning att Virtuemarts grundläggande funktioner var skrivna för jQuery 1.8 medan de moderna mallarna använder nyare versioner av jQuery. Nu är jQuery v1.11.0 och jQuery UI - v1.9.2 standard i Joomla 3.3.

Många tilläggsutvecklare har redan uppdaterat sina komponenter till den nya Virtuemart 3, så det finns ingen anledning att vara orolig. Förändringarna har inte visat sig vara så omfattande för de flesta utvecklarna.

Kundupplevelsen kommer att dra nytta av en smidigare shoppingupplevelse med Virtuemart 3. Förbättringar inkluderar snabbare sidbelastning, möjligheten att lägga till produkter och deras varianter direkt från kategorilistan, en enklare kassaprocess som minskar övergivna kundvagnar, förutsägbara fraktkostnader innan fullständig adressinmatning, sparade kundvagnsinnehåll för inloggade användare för en senare kassaprocess, och språkfallback till standardspråket för icke-översatt text i flerspråkiga butiker.

För handlare och webbutiksbyggare innebär Virtuemart 3 betydande förbättringar, såsom den mest avancerade versionen av Virtuemart hittills, ökad prestanda i backend, förenklad process för att lägga till och implementera anpassade fält för produkter, förbättrade parametrar för att visa relaterade produkter och kategorier, ytterligare parametrar för vyerna i Joomla-menyns konfiguration, möjlighet att lägga till och konfigurera egna fält för kunduppgifter direkt i kundvagnen, och förbättrad förmåga att begränsa och hantera anställdas åtkomst till viktiga funktioner med hjälp av ACL.

För mallutvecklare är det nu lättare att bibehålla en enhetlig design över olika vyer med hjälp av nya sub-layouts. Förbättrad CSS ger också en bra grund för responsiva design.

Om du är intresserad av att skapa din egen marknadsplats finns det olika lägen för multi-vendor-funktioner och fullständig frontend-administration.

Från en teknisk synvinkel har teamet fokuserat på kompatibilitet med Joomla 3, en ren arkitektonisk struktur, ökad stabilitet och prestanda både för frontend och backend. De nya interna cachefunktionerna minskar antalet SQL-förfrågningar för de mest använda uppgifterna med över 25%. Virtuemart har också minskat beroendet av Joomla där det är lämpligt.

För utvecklare använder Virtuemart 3 endast JFormFields och konflikter med jQuery har minskat eftersom samma versioner som i Joomla 3.4 används (jQuery v1.11.0, jQuery UI - v1.9.2, legacy complete). Kärnan och tilläggen fungerar nu med ett nytt abstraktionslager, och xml-filerna har också uppdaterats till J2.5-stil. Dessutom har det skapats en ny JavaScript-handler för ajaxifierad uppdatering av produktinformation.

Virtuemart 3 är verkligen en spännande uppdatering som kommer att gynna både butiksägare och utvecklare. Om du använder Virtuemart eller planerar att skapa en egen webbutik, är det definitivt värt att överväga att uppgradera till Virtuemart 3 för att dra nytta av alla de förbättringar och funktioner som den erbjuder.


Taggar: