Hoppa till huvudinnehåll

Sveriges främsta Joomla!®-webbyrå       031-38 60 600     info@joomlaproffs.se

7 feb, 2018

Allt om webbläsaren Brave

En hackare med mask sitter vid dator
Allt om webbläsaren Brave

Kriget mellan webbläsarna har pågått länge. I begynnelsen var det Netscape som utmanade Internet Explorer. Sedan kom Google och Mozilla med deras produkter Chrome och Firefox.

Microsoft Explorer (nu Microsoft Edge) började här kraftigt tappa användare för varje ny uppdatering som kom då deras webbläsare var under all kritik och blev till sist totalt oanvändbar på de flesta sidorna. Efter att Firefox och Chrome varit jämnstora ett tag verkade till sist Chrome dragit det längsta strået och gått segrande ur striden.

För Apple-användare fanns också Safari som i början var ett riktigt bra alternativ men som har blivit sämre och sämre med tiden och kan snart ta över ”Internet Explorer” -titeln för världen sämsta webbläsare.

Vi bör också nämna våra Norska kollegors arbete med Opera - som har en del verkligen "fan-boys". Men min egna erfarenhet är lite för begränsad för att jämföra Opera mot dessa andra nämnda här. Kommentera gärna om Opera i kommentera nedan.

Sedan har vi problemet med alla annonser och spårare? De tar ofta upp över 50% av vad som laddas ner på en webbläsare och spårarna drar ner all din webbhistorik för att kunna rikta annonser bättre till dig.

Men vi har en utmanare på scenen – Brave (https://brave.com)

Brave blockar alla annonser och spårare (för de sidor du vill) den har också ett mycket lättanvänt användargränssnitt. I tester är den dessutom ofta mer än dubbelt så snabb än Google Chrome.

Ännu en funktion som den har är ett inbyggt ”bidragsystem” där du kan ladda upp pengar på ett konto och därefter ge pengar till de sidor som du tycker förtjänar det. Det kan vara välgörenhetsprojekt, artister, Youtube-kanaler och mycket annat.

Brave har också verktyg för utvecklare som i vanlig ordning tas fram genom knappen F12 för att granska kod.

Just det – Brave är helt open-source också. Vilket i sig är en stor anledning att använda! 

Jag saxar Braves motto här:

Brave is on a mission to fix the web by giving users a safer, faster and better browsing experience – while growing support for content creators through a new attention-based ecosystem of rewards.

Much more than a browser, Brave is a new way of thinking about how the web works.

Brave is open source, and built by a team of privacy focused, performance oriented pioneers of the web, founded by the inventor of Javascript and co-founder of Mozilla.

Join us. It’s time to fix the web together.

Se deras promo:


Ladda ner Brave: https://brave.com

Du hittar den också i din AppStore och Google Play.


Taggar: