Hoppa till huvudinnehåll

Sveriges främsta Joomla!®-webbyrå       031-38 60 600     info@joomlaproffs.se

En statlig- eller kommunbyggnad

Joomla!® webbplatser för offentlig sektor

Joomla CMS är ett idealiskt val för den offentliga sektorn på grund av dess flexibilitet, säkerhet och användarvänlighet. Med dess kraftfulla funktioner och användarvänliga gränssnitt möjliggör Joomla för offentliga sektororganisationer att effektivt hantera sina webbplatser, kommunicera med medborgarna och leverera väsentliga tjänster. Dessutom garanterar Joomlas öppna källkod och stora gemenskap av utvecklare löpande support och innovation.

En liten del av stad med statligbyggnad i mitten

Erfarenhet av att bygga stora webbprojekt för offentliga sektor

Att bygga webbplatser för offentlig sektor kommer med unika utmaningar. Dessa inkluderar att säkerställa tillgänglighet, säkerhet och användbarhet för en mångfald av användare. Hos Joomlaproffs har vi överkommit dessa utmaningar genom att fokusera på användarcentrerad design, implementera branschstandardiserade säkerhetsåtgärder och utnyttja tillgängliga webbteknologier. Vår erfarenhet av att bygga webbprojekt för kommuner, inklusive webbportaler för social- och ungdomskultursektorn, har gett oss en djup förståelse för behoven inom offentlig sektor och hur man kan möta dem med effektiva och effektiva webblösningar.

Youtube-presentation om våra webbplatser i offentlig sektor

På Joomlaproffs.se är vi experter på att bygga webbplatser med Joomla för offentliga organisationer. I denna video tar vi dig med på en rundtur i vårt arbete och visar hur vi skräddarsyr lösningar för att möta specifika behov inom den offentliga sektorn.


 youtube logo Kolla in vår Youtube-kanal

Kundcase - Offentlig sektor

Kommun.falkenberg.se

- Kommunwebb som är öppen källkod och licensfritt!

Falkenbergs kommunwebbplats (https://kommun.falkenberg.se) är en modern och funktionell webbplats som erbjuder ett brett utbud av tjänster till sina besökare. Webbplatsen är byggd på Joomla!® 4 och använder YOOtheme Pro sidbyggare, vilket ger en användarvänlig och intuitiv upplevelse.

En av webbplatsens mest användbara funktioner är dess avancerade sökfunktionalitet, som gör det enkelt för besökare att hitta en mängd olika tjänster i Falkenberg. Dessutom inkluderar webbplatsen en omfattande lista över alla digitala regeringstjänster, vilket ger enkel tillgång till viktig information för medborgare.

Webbplatsens moderna design och funktioner gör den lätt att navigera och använda, med tydliga menyer och intuitiva gränssnitt. Webbplatsen inkluderar också verktyg för dokument- och filhantering, vilket gör det enkelt att hitta och ladda ner viktiga dokument och formulär.

Slutligen inkluderar webbplatsen ett system för driftstörningar, vilket gör det möjligt för medborgare att rapportera problem i Falkenbergs infrastruktur. Detta system hjälper till att säkerställa att eventuella problem snabbt åtgärdas och förbättrar livskvaliteten för alla medborgare.

Sammanfattningsvis är Falkenbergs kommunwebbplats ett utmärkt exempel på hur en väldesignad och funktionell webbplats kan erbjuda värdefull information och tjänster till medborgare, förbättra deras livskvalitet och göra det enklare att engagera sig med sin lokala regering.

falkenberg

Sitevision alternativ

Joomla!® är ett alternativ till Sitevision för såkallade "kommunwebbar"

ett stadshus

Smartsök

Smarta sökfunktioner som presenterar sökresultat dynamiskt.

Vivab.se

- Ett hållbart tillvägagångssätt för kommunala tjänster!

Vivab är ett kommunalt företag som strävar efter en hållbar framtid genom att minska påverkan på miljön genom hållbara VA- och avfalls-lösningar. De tillhandahåller dricksvatten, hanterar avloppsvatten och tar hand om avfall för dem som bor och arbetar i kommunerna Varberg och Falkenberg i Sverige.

Vi hjälpte Vivab att utvecklade en modern och flexibel webbplats som betonar deras engagemang för hållbarhet och ger enkel åtkomst till deras tjänster. Vi utvecklade också ett särskilt verktyg för driftstörningar, integrerat med Google Maps, för att informera användare om eventuella tjänstestörningar i realtid.

En annan viktig funktion på webbplatsen är katalogen för källsortering med sök- och filterfunktioner, som lär besökare var olika typer av avfall ska lämnas för avfallshantering eller återvinning. Det finns sidor dedikerade till flera återvinningscentraler, som ger lättlästa öppettider och kartor över anläggningen.

Med den nya webbplatsen har Vivab förbättrat sin närvaro online och gjort det lättare för kunderna att komma åt dess tjänster. Genom att betona hållbarhet och tillhandahålla innovativa verktyg och resurser har webbplatsen hjälpt Vivab att inspirera hållbara val och främja en bättre framtid för alla.

en vattenkran

Driftstörnings-system

Ett unikt anpassat system för rapportering ad driftstörningar togs fram åt projektet.

ett naturområde

Tillgänglighet

Mycket focus har lagts på att se till att vivab.se är så tillgänglighetsanpassad som det går.

Center mot hemlöshet

- Webbplatsen: Center mot hemlöshet!

Center mot Hemlöshet är ett statligt finansierat projekt under Göteborgs kommun. Dess webbplats, belägen på https://centermothemloshet.goteborg.se, tillhandahåller en karta med filterfunktioner för olika tjänster som kan vara till nytta för hemlösa personer. Den har också en podcast med intervjuer av verkliga hemlösa personer som har påbörjat sin resa ut ur hemlöshet, nyhetsartiklar och en mängd resurser och länkar.

För dem som har svårt att använda webbplatsen själva eller inte har tillgång till en dator och internet, har centret en fysisk plats på Kronhusgatan. Personalen finns tillgänglig måndag till fredag mellan 13.00 och 16.00 för att ge hjälp och hänvisa besökare till andra aktiviteter i staden baserat på deras behov.

Webbplatsens moderna design, användarvänliga funktioner och personliga touch gör den till en utmärkt resurs för dem som behöver det.

en stor stad

Karta med filter

Helt unikt och anpassat kart- och filterfunktion byggdes för att ge ett enkelt verktyg att hitta hjälp.

ett tält för hemlös

Videokurser

De som jobbar på Center mot hemlöshet har fått en rad videokurser kring hur man hanterar plattformen

tillgängligghetsanpassad webbsida
Vi anpassar och bygger tillgängliga hemsidor

Tillgänglighets-
anpassade webbsidor (WCGA 2.0)

Vi bygger och skapar webbsidor som uppfyller de stränga kraven i WCAG 2.0-standarden. Vi förstår vikten av tillgänglighet och strävar efter att göra webben tillgänglig för alla användare, oavsett deras funktionsförmåga.

WCAG 2.0, eller Web Content Accessibility Guidelines 2.0, är en internationellt erkänd standard som fastställer riktlinjer för att göra webbinnehåll mer tillgängligt för personer med funktionsnedsättningar. Genom att följa dessa riktlinjer kan vi skapa webbsidor som är användarvänliga och tillgängliga för en bredare publik.

en glödlampa

Ett öppet alternativ till SiteVision

Välj Joomla® för att ta er organisation inom den offentliga sektorn till nya nivåer av flexibilitet och innovation. Som ett öppen källkod-projekt ger Joomla® fördelen av att vara anpassningsbart och skalbart för att möta specifika krav. Till skillnad från mer låsta CMS-alternativ som SiteVision, ger Joomla® dig friheten att anpassa, modifiera och integrera direkt i källkoden efter behov.

Er personal lär sig också att använda ett global vidsträckt system som kan gynna dom i framtida karriär.

Joomlas stora gemenskap av utvecklare och användare ger också kontinuerligt stöd, uppdateringar och säkerhetskorrigeringar. Med Joomla® kan du maximera din webbplatspotential och skapa en dynamisk och säker digital närvaro.